divendres, d’octubre 27, 2006

Protocol Festa Major (PFM)

Aquests dies s'ha aprovat aquest document, que recull les normes no escrites de la Festa Major. Donant un primer cop d'ull crec que cal millorar la forma, no pot ser que siguem tant cutres que surti contador no vàlido al índex i que a la foto de la portada els píxels siguin del tamany del ciri (com passava als crèdits de síntesi!, eh nef3n).
Del contingut destacar que no queda clar, em sembla, si són les millors colles del moment o les quatre millors colles del moment les que actuen per Sant Fèlix. Així mateix el protocol obre les portes a St. Fèlix als Xicots.
"La Diada castellera de Sant Fèlix se celebra el dia 30 d’agost a la plaça de la Vila. Hi participen les colles convidades (contractades) per l’administració de la festa, seguint el criteri de convidar les millors colles del moment. Amb tot, existeix un document fet públic per l’Ajuntament l’any 2002 en què s’atorga a les
colles locals la possibilitat de participar a la Diada de Sant Fèlix quan tinguin el mateix nivell que les altres colles participants, o quan hagin assolit un castell de nou i la colla manifesti la voluntat d’actuar-hi i el compromís d’assolir-lo."

També es posa el fil a l'agulla pel que fa a veure dos castells simultànis per part d'alguna de les colles:"Durant l’actuació, les colles fan en solitari tres rondes alternades, on intenten un castell per ronda.Hi ha la possibilitat, previ acord entre les colles participants, de fer una ronda conjunta o més d’un sol castell per colla."


Ah, me'n oblidava, el que ha estat últimament el millor acte de la festa major,la cercavila espontànea posterior al ball de gralles, queda fora del protocol. Blaack Adder!!,Blaack Adder!!,lololololololooooo!