divendres, de juny 02, 2006

Marques de la Ensenada

Continuant amb una linia editorial marcarcadament espanyolista ( rollu ciutadans de catalunya), i a petició del Dr. Torrenstain (josep x les eRRes), amb tots vostès dos videos de la marina espanyola. Per cert felicitats a la marina de vilafranca.
Aquests videos van estar grabats per uns marines que anaven a bord del tal marquès aquest una nit de festa. I a l'arribar a terra ferma els corre cap a l'emule hi falta gent. Comentar que la noia que surt, està casada i és mare (xo no del que surt,obviament) i ho ha denunciat. Per més info, pregunteu-li al torre.

total: ¡Viva epaññña!

part1

part2

nota historica:
El tal barcu aquest, duu el nom d'un home la la il·lustració espanyola ( q n es l'Ibañez ): Zenón de Somodevilla y Bengoechea. Nascut en el si d'una familia humil es va allistar de jove a la marina i pels seus mèrits va ascendir fins al punt de ser ministre del ram amb FelipeV. Amb els successius regnats borbònics Fernando VI, Carlos III, el paio es va anar decantant cap a altres temes com la Hisende pública. Ell va ser qui va fer el cadastro d'ensenada (qui, l'havia de fer sinó?) que venia a ser lu de les balances fiscals de l'època però només de castella. Com totes les biografies, el paio va acabar a l'ostracisme (toma paraula ninu!) perquè es va veure involucrat amb el motí d'esquilache (q no se d q anava, xo segur q todos ustedes conocen, com a mínim de vista).
Poc s'ho havia de pensar aquest reconegut estadista q acabaria sent recordat per una generació com a un video porno!