dilluns, de gener 22, 2007

Castellers sense fronteres

El Fèlix i companyia (teamtowers) han tingut la idea de fer una espècie de selecció catalana de castells que vagi actuant a diferents indrets del món mundial. A continuació us poso l'article extret del punt:


Busquen castellers per formar una selecció catalana que faci demostracions arreu del món

Castellers sense Fronteres té previst fer la primera actuació al setembre

ACN. Vilafranca del Penedès
L'empresa de Vilafranca del Penedès Team Towers, dedicada a la promoció del món casteller, està buscant castellers de totes les colles catalanes per formar una selecció que actuaria per diversos indrets del món. Es dedicaria a fer demostracions i a crear tallers perquè persones de diferents cultures i nacionalitats s'interessessin per aquesta tradició. Ja han registrat el nom «Castellers sense Fronteres» i han tancat la primera actuació per al 4 de setembre a la ciutat índia de Bombai.

«Volem que castellers de totes les colles de Catalunya puguin viatjar a altres països per fer-hi activitats en què involucrem i fem participar la gent local», explica Fèlix Miret, un dels responsables de Team Towers. «Tenim lligat el patrocini, així que el viatge i l'estada estaran pagats. Només caldrà «compartir la tradició i ajudar a crear colles castelleres allà on es vagi o simplement fer tallers participatius en actes determinats», afegeix Miret.

Castellers sense Fronteres és una associació sense ànim de lucre que pretén portar a terme «totes aquelles coses que una colla normal no pot fer» perquè l'esforç econòmic necessari per desplaçar tots els integrants d'un mateix grup és inviable. «Estem perdent moltes oportunitats per ensenyar què és el fet casteller per la pròpia definició de colla», assegura Miret.

EXPERIÈNCIES A XILE I A L'ÍNDIA

Team Towers fa sis anys que ensenya a fer castells a grups com a experiència lúdica, formació empresarial d'equips o integració social. Acaben de completar un programa d'integració de joves immigrants a Valls i al març es desplaçaran a Santiago de Xile per «ensenyar i consolidar» el fet casteller «en clau tècnica i social» a quatre colles que s'acaben de formar en aquella ciutat i que ja han aconseguit torres de sis pisos.

El projecte xilè ha nascut per l'interès d'un professor universitari que ha vist en els castells una forma per reconstruir la confiança destruïda durant la dictadura entre veïns d'una societat que encara arrossega fantasmes del passat. «Es tracta d'integrar la gent, implicar-la i d'omplir les places amb activitats socials», conclou Miret.


Ah, aprofito per donar-vos la direcció del bloc del Fèlix. Un avís: no hi surt cap dels seus acudits, llàstima!