diumenge, de desembre 31, 2006

Torneig dels 4 trampolins

Cada cap d'any al migdia poses la tele i et trobes els salts d'esquí. Per molta gent això s'ha convertit en una tradició més com portar el tanga vermell o menjar raïm. Una altre és mirar-se el concert de cap d'any de Salzburg que acaben rebentant el tambor, però això ja és per la gent que es lleva més d'hora. Les imatges d'aquells homes volant mentres tu flotes al sofà són d'una estètica sublim.


El que veiem el dia 1 no és més que el una de les proves de torneig dels 4 trampolins. El primer trampolí del torneig és el de Oberstdorf, a Alemanya, organitzat pel Ski Club Oberstdorf. La segona, que és la de cap d'any, es cel·lebra a Garmisch Partenkirchen, organitzada pel Ski Club Partenkirchen. Després van a Innsbruck, la capital del Tirol, on els espera l'estadi Bergisel, amb un nou trampolí inaugurat el 2003. La última prova es cel·lebra a Bischofshofen.
Totes aquestes estacions d'esquí disposen d'uns estadis brutals de capacitats de fins a 35.000 persones. Fins i tot hi cap la vaca de Milka.

si voleu més info aquí
i per veure la classificació i notícies relacionades aquí