dijous, de març 16, 2006

vegueries

Com que últimament es parla molt de les vegueries (sobretot de si n'hem de tenir una de pròpia o hem de formart part de la de BCN) i fins ara no en tenia ni idea de quins eren els pros i contres...avui m'he posat a buscar arguments d'uns i altres per tenir una mica de critèri.

Començant per la definició a wikipedia, he trobat un parell d'articles que crec que exposen bé els aventatges i inconvenients de tenir una Vegueria del Penedès.

Home, l'argument de que existeix una identitat pròpia a les comarques de la Vegueria Penedès em sembla una mica pobre. Sense anar més lluny, crec que puc comptar amb els dits d'una mà els cops que he anat al Vendrell (tot i que es cert queda pendent anar a la FM d'Albinyana!). Crec que ni els de Vilafranca tenim gaire contacte amb els del Baix Penedès ni a l'inversa. Hem de reconèixer però que en casos particulars sí que hi ha cert sentiment d'identitat amb el Baix Penedès... perquè mitja Vilafranca té la casa a Calafell i a Sant Salvador!!

I ja no dic a l'Anoia: excepte per anar a Igualada mai en ma vida he passat de la Llacuna! Fer-nos creure que juntament amb l'Anoia som una especie de nació em sembla una mica rídicul.

Per altra banda, el creixement metropolità de BCN és cert que s'està descontrolant. Pero dubto que la plaga de l'especulació inmobiliaria entengui de fronteres administratives i que tenir una VP canvii les coses.

Sincerament crec que ja estem bé com estem i que formar part de la vegueria de barna, com ara, no ens farà cap mal... el debat és obert!