dilluns, d’abril 23, 2007

Sant Jordi

Que bé, avui és Sant Jordi (encara no sé ben bé pq a la UPC feien festa). Felicitats a tots els Jordis lectors, i ja de pas a totes les parelletes que s'amunteguen a les rambles dels pobles i ciutats (també els que no volen sortir a fer el panoli amb el programa de la maripau). Tal dia com avui es compren 6 milions de roses, només un 20% catalanes i enguany amb l'arc iris i tot!
De fet, al que anava, era que avui és el dia internacional del llibre i els drets d'autor (això últim ho deixo pel warp3r i la lisi i tota la mandanga que ens faran empassar), proclamat per la unesco (onu). La raó, és que el 23 d'abril de 1616 van morir Shakespeare (to be or not to be), Cervantes (en un lugar de la mancha) i Garcilaso (en tanto de que rosa i azucena). Però és MENTIDA!
  • Shakespeare va morir un 23 d'abril, d'acord però del calendari Julià, ja que UK, com és de costum anaven a la seva i mentre la major part d'europa ja havia adoptat el Gregorià ells anaven uns dies endarrerits (o avançats, ni idea).
  • Cervantes el van enterrar el 23 d'abril, pel que és de preveure que morís el 21 o 22, ja que era costum en els monjos franciscans (així va acabar) vel·lar els germans morts amb el vestit de sant francesc i una creu de fusta a les mans.
  • Garcilaso. Tampoc està molt clara la data de la seva mort, sense anar més lluny a la seva tomba posa que va morir el 22.
Doncs res tu, que acabeu de passar un bon dia!